Renovare cu iz penal în centrul istoric al Oradei

Data publicării:
renovare Transilvania 010714

În luna februarie a acestui an, Direcția pentru Cultură a fost sesizată că în interiorul restaurantului Transilvania se fac lucrări de modificare a sălii de mese. Specialiştii spun că nu a fost cerută nicio autorizaţie în acest sens, mai ales că localul se află într-o clădire monument istoric.

„Se lucrează fără niciun fel de acte, atât de necesare pentru a respecta stilul inițial al acestui monument istoric. Nu cred că e normal ca instituții de anvergura Primăriei Oradea, Poliției Bihor, Direcției Județene pentru Cultură să fie ignorate, să fie umilite", este de părere Lucian Silaghi, șeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional.

Amenda de 5 mii de lei dată de către Direcția pentru Cultură firmei care deţine clădirea nu a avut niciun efect, iar lucrările au continuat. Nici sancţiunea de o mie de lei aplicată de Primărie nu a schimbat lucrurile, aşa că edilii au apelat la procurori.

„Având în vedere că nu a intrat în legalitate de atunci și nici nu a sistat lucrările, Primăria a depus la Parchet o plângere penală împotriva acestei societăți", susține Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Surse oficiale spun că toate aceste modificări din interior se fac pentru că în acest an se căsătorește fiica unuia dintre patroni, iar capacitatea sălii trebuie mărită de la 200, la 400 de locuri.

Pentru că firma Transilvania Complex nu a încetat lucrările nici după depunerea plângerii penale, şefii Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Bihor au decis să se adreseze judecătorilor.

„Noi intenţionăm să promovăm pe lângă Judecătoria Oradea o ordonanţă preşedinţială. Determină oprirea imediată a unor lucrări în legătură cu care există convingerea că sunt efectuate ilegal", precizează Lucian Silaghi.

Conducerea Transilvania Complex a fost contactată pentru a-şi spune punctul de vedere, dar până acum nu am primit niciun răspuns. Aceeaşi firmă a renovat în trecut faţa clădirii restaurantului, dar în acel caz a avut toate aprobările necesare.

reporter: Laura Breb
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri