Reproşuri la întâlnirea cu un secretar de stat. Primarii din Bihor sunt nemulţumiţi de bugetele alocate

Data publicării:
BETA primari

Întâlnirea a început cu reacţia neaşteptată a oficialul de la Bucureşti care a fost deranjat de prezenţa presei în sală.

"Aştept să părăsiţi sala şi când plecaţi atunci voi continua."

Primarii însă l-au luat la rost pe secretarul de stat nemulţumiţi că mulţi dintre ei nu au primit deloc anul acesta bani de la bugetul central.

"Un lucru bun este că pentru prima dată Guvernul vine să-şi ceară scuze faţă de gafa pe care a făcut-o vizavi de legea bugetului", a remarcat primarul comunei Rieni.

"Fac parte dintr-o comună care are probleme cu inundaţiile. Pică pentru că nu mai am niciun leu. Începând cu trimestrul trei nu mai pot transporta nici cadre didactice, nici copiii", a anunţat primarul comunei Dobreşti.

Primarii spun că oficialii de la Bucureşti s-au gândit prea târziu să-i consulte pe problemele legate de buget.

Mircea Crainic, primarul comunei Nojorid: "Această iniţiativă este tardivă; trebuia să se realizeze în luna octombrie, înainte de apariţia codului fiscal şi a bugetului pe 2015."

Vasile Olea, primarul comunei Budureasa: "Suntem foarte afectaţi, mai ales noi, comuna Budureasa. Anul acesta noi am primit 20 de mii de lei pentru a funcţiona ca primărie."

Dorel Cozma, primarul comunei Vadu Crişului: "Nu mi se pare normal să considere venituri proprii şi fondurile care au fost alocate de Consiliul Judeţean. Trebuiau strict veniturile proprii care sunt pe raza administrativă."

Primarii mai sunt nemulţumiţi că administraţiile conduse de ei primesc bani puţini, chiar dacă virează sume mari către bugetul central.

"Nu se poate individualiza cu cât contribuie la bugetul de stat, pentru că impozitele, în afară de impozitele pe venit, toate merg fără să ştim de unde vin. Gândiţi-vă că am o firmă care are reţea de benzinării. Eu incasez impozitul pe profit la nivelul firmei, eu nu ştiu cât au făcut la benzinăria din localitatea X", a replicat Attila Gyorgy, secretar de stat în Ministerul de Finanţe.

Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea că Guvernul va analiza nevoile primarilor şi va încerca să găsească o soluţie.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri