Sari la conținut

Restricții pentru camioane, în Ungaria, în minivacanţa de 1 Mai

Accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi interzis pe teritoriul Ungariei timp de 48 de ore, au anunțat autoritățile statului vecin. Restricția este valabilă de sâmbătă, ora 23, până luni, la aceeaşi oră.

Măsura a fost luată pentru că se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muncii. În perioada restricţiei de 48 de ore, camionagii au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate din România.

În schimb, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. "Având în vedere ca în perioada următoare va fi minivacanța de 1 Mai, perioada ce reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor, din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport", a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, subcomisarul Loredana Chifor.

Ca să fie evitată aglomerația, Poliția de Frontieră a suplimentat personalul la controlul documentelor şi va creşte numărul arterelor de control pe sensul de ieşire din România.

Autoritățile recomandă folosirea tuturor vămilor cu Ungaria și consultarea aplicației online referitoare la traficul la graniță.

Astfel, în judeţele Arad şi Bihor sunt operaţionale următoarele vămi:
pe raza jud. Arad:
- P.T.F. Nădlac -Nagylak
- P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
- P.T.F. Turnu - Batonnya
- P.T.F. Vărşand - Gyula

pe raza jud. Bihor:
- P.T.F. Salonta - Mehkerek
- P.T.F. Borş - Artand
- P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany
- P.T.F. Săcuieni -Letavertes

"De asemenea, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Editor web: Adrian Laboș