Restructurări în instituții. Angajaţii Direcţiei Agricole şi personalul auxiliar din şcoli se tem de reduceri

Data publicării:
BETA restructurari institutii

Un proiect de lege aprobat deja în Senat și în comisiile din Camera Deputaților prevede o restructurare ce echivalează cu desființarea Direcției Agricole. "Astfel, compartimentul de probleme fito-sanitare va aparţine de autorităţile naţionale fito-sanitare, în subordinea directă a ministerului agriculturii", spune Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.

Compartimentul inspecții va trece în subordinea Direcției Generale de Control și Verificare în Agricultură, controlată direct de ministerul agriculturii. Funcţionarii din compartimentele administrativ, resurse umane și statistică vor deveni angajați ai consiliilor județene.

"Nu ştiu dacă pentru personalul care va trece la Consiliul Judeţean, reorganizarea este binevenită", crede Simona Bonţa, consilier în cadrul Direcţiei Agricole Bihor

În plus, un alt proiect prevede că Direcția Agricolă trebuie să taie două posturi din cele 29 câte are acum.

Zeci de posturi restructurate și în învățământ

Și inspectoratul școlar dorește o ajustare a personalului auxiliar din școli.

"Există situaţii în care există şi trei contabili respectiv administratori financiari şi o altă unitate cu acelaşi număr de efective sau mai multe să aibă încadrări mai mici", susține Daniel Negrean, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bihor.

Deși nu s-a făcut încă o verificare a școlilor cu excedent de personal, se estimează că 40 de posturi vor fi tăiate sau trecute la alte şcoli.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri