Reţeta săptămânii | Crochete cu alune, maioneză şi rucola

Data actualizării: Data publicării:
reteta saptamanii

Ce au în comun crochetele, alunele, maioneza, laptele de soia şi rucola? Sunt ingredientele unui preparat fără carne pe care îl puteţi realiza foarte uşor în propria bucătărie. Iar prezentarea este una spectaculoasă, cu ajutorul căreia cu siguranţă veţi putea impresiona membrii familiei sau prietenii aflaţi în vizită.

Pentru a pregãti crochetele aveţi nevoie de unt, fãinã integralã şi lapte de soia. Amestecul îl împãrţiţi în mai multe porţii sub formã de sfere, iar în mijloc introduceţi puţin unt şi usturoi.

"În acest mix avem şi oregano. Sare, piper. Laptele de soia îi va da un gust dulceag, iar alunele o textură mai crocantă."

Crochetele astfel formate se trec prin făină, ou bătut şi mălai.

"La aceste crochete este foarte important să le facem pane de două ori, dar nu prin făină. Încă o dată prin ou bătut şi încă o dată prin mălai ca să fim siguri că mixul va rămâne aşa cum îl formăm. Este un mix mai moale."

Acestea se prãjesc în friteuzã aproximativ douã minute, dupã care se adaugã sare. Urmeazã pregãtirea farfuriei, pe care maioneza joacã un rol important.

"Este o maioneză clasică, fiecare o poate adapta cum îşi doreşte. Însă am adăugat un piure de pătrunjel ca să-i dea o culoare verde şi un gust de primăvară."

Cu toate ingredientele alãturi urmeazã sã pregãtim farfuria.

"O lingură jumătate de maioneză şi vom întinde uniform în centrul farfuriei. Apoi ceapa marinată deasupra... crochetele cu alune şi maioneză."

Nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să ornăm preparatul cu rucola şi să îl adaptăm în funcţie de porţiile pe care le doreşte fiecare.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri