REȚETA SĂPTĂMÂNII. Salată cu dovleac la cuptor, recomandată pentru Postul Crăciunului

Data actualizării: Data publicării:
reteta saptamanii

Pentru că suntem în postul Crăciunului vă recomandăm un preparat de sezon foarte gustos. Nu doar că are ingrediente naturale, dar cu siguranţă îi veţi impresiona şi pe invitaţi. Iată care sunt secretele unei salate delicioase cu dovleac la cuptor, ceapă caramelizată şi seminţe de pin.

Dovleacul plăcintar se curăţă de coajă, după care se taie în bucăţi potrivite şi se asezonează cu sare grunjoasă, piper şi ulei de măsline.

„Este bogat în proteine, foarte necesare pentru o dietă sănătoasă, şi dacă nu dorim un preparat cu carne, atunci el, în combinaţie cu alte ingrediente, în cazul nostru cu seminţe de pin, ne asigur[ un prânz sănătos şi săţios”, explică chef Mihaela.

Aşezat într-o tavă, dovleacul se pune în cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute. Între timp ne putem ocupa de ceapa roşie, pe care o curăţăm şi o tăiem în patru. O prăjim într-o cratiţă cu ulei de măsline şi mai adăugăm frunzuliţe de cimbru, sare şi piper.

„Pentru că ingredientele care le folosim astăzi la salată sunt dulci, şi anume ceapa roşie caramelizată, dovleacul la cuptor, am ales ingredientul nostru şi anume oţet balsamic. Care îi va da un gust uşor, balsamic, acrişor, care va completa perfect gustul celor două ingrediente.”

După ce am terminat cu ceapa roșie, care nu trebuie să stea pe foc mai mult de 15 minute, ne vom ocupa de semințele de pin, care se trag la tigaie.

„Seminţele de pin sunt foarte sănătoase şi sunt bogate în vitaminele E şi K care ajută la o bună funcţionare a sistemului cardio-vascular. Pentru cei care au probleme, este bine de ştiut că acest ingrediente este foarte sănătos”, spune chef Mihaela.

Și pentru că mai avem un pic de așteptat până când dovleacul este gata putem pregăti un dressing extrem de simplu. Uleiul de măsline îl amestecăm cu puțin oțet balsamic.

„Mai avem opt secunde, e aproape gata. Şi îl putem scoate. E frumos, caramelizat. Miroase extraordinar!„

Urmează prezentarea preparatului. Aşezăm în farfurie dovleacul copt peste care punem ceapa caramelizată. Nu ne mai rămâne decât să adăugăm ultimele ingrediente.

„Aici avem un mix de micro ierburi. Şi anume: ridichi şi un pic de praz. FAST - Seminţele de pin rumenite. FAST - Şi dresingul simplu, care l-am făcut şi va arăta ca un split dresing, un dresing separat care va avea un efect vizual plăcut. Nu voi folosi foarte mult, ci doar de jur împrejur.”

Dacă nu ţineţi neapărat ca acest preparat să fie de post sau vegetarian puteţi adăuga câteva fâşii de parmezan.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri