#rezist, după 3 luni | 10 protestatari în Oradea

Data publicării:
protest Oradea

Doar 10 dintre sutele de orădeni care şi-au confirmat prezenţa pe reţelele de socializare au venit duminică seara, la protestul din Piaţa Unirii. Acţiunea a marcat trei luni de la izbucnirea mişcărilor de stradă împotriva legii grațierii și a guvernului PSD.

Cei strânşi în centrul oraşului s-au manifestat fără a-și striga nemulțumirile, mai ales că acțiunea nu avea avizul autorităţilor.

Protestatarii spun că nu se vor opri până când Guvernul Grindeanu își va da demisia. Chiar dacă Ordonanţa de Urgenţă 13, referitoare la graţiere, a fost abrogată, oamenii se tem că liderii PSD vor introduce o lege care să îi grațieze pe cei acuzați și condamnați pentru fapte de corupție.

Alin Cristea, protestatar: "De 90 de zile cerem demisia Guvernului, nu suntem de acord cu aceste acte legislative de grațiere. Dar observăm aceeași atitudine, aceeași aroganță."

Nicușor Târnăvan, protestatar: "În fiecare seară am fost prezenți aici între orele 19 și 20, o oră cel puțin. Din ce în ce mai puține persoane, dar contează și asta? La început eram 20-30 de oameni apoi din păcate am venit doar 9 ,11 15."

La Oradea, cele mai ample proteste au avut loc la începutul lunii februarie. Atunci într-un singur weekend au ieșit în stradă peste 18.000 de localnici.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri