Românii care își pregătesc de acum vacanța de vară pot avea reduceri de până la 30%

Data publicării:
vacante

Mulţi români ştiu deja că pregătirea din timp a concediilor înseamnă cheltuieli mult mai mici. Astfel, îşi permit să aleagă destinaţii exotice, dincolo de graniţele ţării.

"Turcia este una din preferinţele orădenilor, Grecia, Dubaiul mai sunt pe listă. Deja reducerile early booking au început de mult, rezervări s-au făcut încă din decembrie", spune Dana Lucian, managerul unei agenţii de turism.

Pentru cei care care îşi organizează în acest fel vacanţa, serviciile complete - în plin sezon şi în străinătate - sunt cu 30% mai ieftine. O confirmă şi Anamaria Ochetan, care şi-a plănuit o croazieră pe Marea Mediterană.

"La preţurile care sunt afară şi serviciile pe care le primeşti pentru acei bani, de ce nu? De ce nu afară? Atât timp cât noi stăm la acest nivel o să avem de pierdut", crede Anamaria.

Turiştii care ales o vacanţă în Turcia plătesc cel mult 3 mii de lei pentru servicii all-inclusive.

"Undeva la 800 de euro este preţul minim pentru 2 persoane, vorbim aici de preţul early booking pentru un hotel de 4 stele, 5 stele", explică tour-operatorii.

Agenții de turism atrag atenția asupra unor capcane financiare. Prețurile foarte scăzute pot fi înșelătoare, deoarece de multe ori se referă doar la cazarea propriu zisă, nu și la biletul de avion, taxele de aeroport și asigurarea medicală. Dacă toate aceste cheltuieli sunt cunoscute de la început, turiștii pot avea siguranța că sejurul a fost organizat până la ultimul detaliu.

În schimb, cei care aleg destinaţii de lux, cum este Dubaiul, trebuie să se aştepte la preţuri mai ridicare. Cazarea costă de la câteva sute de euro în sus, iar bilete de avion ajung la 600 de euro.

reporter: Edina Szomoru
operator: Gábor Szilágyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri