Sari la conținut

S-a deschis târgul de Paște din Oradea

După ce orădenii s-au obişnuit ca în fiecare an să aibă parte de târguri organizate iarna, de Crăciun, de anul acesta în oraș va fi organizat unul şi de Paşte. Acesta a fost deschis vineri chiar în centrul municipiului. Comercianții prezenți au venit cu mâncare, produse și activități pentru toate vârstele. Inclusiv grădina zoo are un spațiu dedicat în Piața Unirii.

Organizat de administrația locală și de cea județeană, târgul pascal este deschis între 7 și 17 aprilie.

"Vom găsi aici atât produse generale, cât şi meşteşugari, pictat pe sticlă şi activităţi pentru ţesători, o zonă pentru copii, pentru mâncare şi o surpriză plăcută va fi zona dedicată grădinii zoo", a explicat Mihai Jurca, organizator.

Pe o scenă din Piața Unirii vor fi oferite spectacole de teatru pentru copii atât în limba română, cât şi în maghiară. Reprezentanții mai multor comune vor veni la târg cu produse specifice zonei.

"De la Coleşti, zona Beiuşului, Drăgăneşti, Pomezeu, dar aşteptăm şi echipe de la Diosig din zona Barcăului, Săcuieni, Roşiori, Cherechiu, Marghita, Valea lui Mihai şi Sălacea", spune Jozsef Szabo, administratorul public al Consiliului Judeţean Bihor.

"Am creat două zone de dezvoltare: Ţara Beiuşului şi Valea Ierului. Noi asigurăm aceste standuri şi (...) zilnic va fi o altă zonă reprezentată", a completat Sandor Pasztor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Orădenii vor putea lua parte şi la un procesiune stradală care va reaminti patimile Mântuitorului. Copiii vor putea admira mai multe animale aduse de la grădina zoo din oraș.

În total, la târg participă 20 de producători, dar şi asociaţii non profit.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş