Sari la conținut

S-a redeschis Muzeul Iosif Vulcan. Lucrările de renovare au costat 783 de mii de lei

Muncitorii au renovat Muzeul Iosif Vulcan atât în interior, cât şi la exterior, unde au schimbat acoperişul. Invitaţii la redeschiderea clădirii au fost primii care au observat schimbările.

"Ceea ce vedem în acest muzeu, mobilierul, oglinzile, sobele, lampadarele, obiectele care reconstituie atmosfera de început de secol al XX-lea, sunt extrem de expresive", spune criticul de artă Ramona Novicov.

Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, consideră că redeschiderea muzeului este "un pas importat de a readuce în circuit o instituţie care este destinată memoriei celui care a creat revista Familia".

Într-una din camerele muzeului a fost amenajată o expoziţie legată de cele patru serii ale Revistei Familia. "Pentru prima dată avem în coligat revista numărul 6 din 1866, originală, cu debutul lui Eminescu din revista Familia cu poema De-aş avea; o avem în original într-o vitrină şi aş invita lumea să profite, să vină să o vadă", a precizat Ioan Pop, muzeograf.

Muzeul va fi deschis publicului în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, între orele 10 şi 15, iar miercuri, vineri şi duminică, între orele 10 şi 14 şi 16 şi 18. Un bilet pentru adulţi costă 4 lei, iar elevii plătesc doi lei.

Redactor: Florina Fofiu
Operator: Tiberiu Catrişcău
Editor web: Adrian Laboș