S-a reluat imunizarea împotriva tuberculozei

Data publicării:
stirea 206 20vaccin-37364

Goale. Așa au fost scaunele din sala de așteptare a cabinetului medical destinat vaccinării copiilor. Degeaba au scos asistentele serul din frigider, pentru că la ușa cabinetului nu a bătut nimeni in primele ore.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Chiar dacă timp de două săptămăni vaccinul contra TBC-ului la copii a fost sistat iar în acest timp s-au născut la maternitatea din Oradea peste 100 de copii, niciunul dintre părinți nu a venit azi la ambulatoriul special creat pentru vaccinarea copiilor împotriva tuberculozei."

În schimb, în maternitate, imunizarea s-a reluat de câteva zile. Medicii spun că, în ciuda celor peste o sută de cazuri în care o sută de copii au făcut reacții adverse de la serul danez, mamele au încredere în vaccin. Este și cazul Teodorei Borz, care a preferat ca medicii să îi administreze băiețelului ei vaccinul bcg.

Teodora Borz - mamă

"Consider că e benefic pentru el, acuma o să vedem ulterior."

Andreea Borși - mamă

"Sper că nu o să am probleme deloc, sper să nu avem probleme."

Anca Sabău - medic neonatolog

"Dacă acest vaccin nu este făcut se pot întămpla, fiind o țară cu risc ridicat de a face boala recomandăm ca toți copiii să se vaccineze.S-ar putea ajunge la infecția tuberculozei."

Zoia Bitea - directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Bihor

"În Bihor nu am avut reacții acute post vaccinale la vaccinul BCG primit în luna august. Atunci am primit 10000 de doze care ne sunt suficiente foarte multe luni."

Cei care nu și-au vaccinat copiii contra virusului TBC o mai pot face pănă miercurea viitoare la cabinetele medicale din ambulatoriul Maternității.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri