S-au prăbuşit temperaturile în Ungaria. Marţi s-au înregistrat valori cu 15 grade sub cele de luni

Data publicării:
ungaria racoare

Luni, autorităţile din oraşul maghiar Debreţin au împărţit flacoane cu apă pe stradă, ca să-i ajute pe oamenii sufocaţi de căldură. Ungaria s-a topit sub cele 41 de grade înregistrate în termometre în cea mai fierbinte zi din an.

După mai puţin de 24 de ore, situaţia s-a schimbat radical. Un val de aer răcoros a acoperit ţara vecină, iar ploi rapide, de vară, au stins setea pământului ars de soare. Meteorologii au reacţionat imediat şi au schimbat codul roşu de caniculă în cod galben de furtuni. Locuitorii din estul Ungariei au răsuflat uşuraţi, pentru că temperaturile au atins în unele zone doar 25 de grade.

"Mă simt mult mai bine acum că nu mai e căldură. Şi noaptea deja am dormit mai bine. Înainte era insuportabil", spune un localnic din oraşul maghiar Bekescsaba. "Aerul s-a reîmprospătat, la fel şi oamenii", completează altul. 

Şi în Oradea, termometrele au indicat prăbuşiri ale valorilor termice. De la 39 de grade înregistrate luni, la prânz, temperaturile au urcat marţi până la cel mult 27 de grade.

Meteorologii anunţă că valorile termice se vor menţine în jurul a 30 de grade până la mijlocul săptămânii viitoare, când revine canicula.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri