ȘAH. Dan Raţ s-a impus la Memorialul „Mihai Carţiş"

Data publicării:
sport sah

34 de şahişti de bihoreni au încercat sâmbătă să găsească mutările perfecte la prima ediţie a Memorialului „Dan Mihai Carţiş". Printre concurenţi s-au aflat şi foşti colegi ai ex-căpitanului echipei Electrica Oradea şi fost finalist al Campionatului Mondial de şah prin corespondenţă.

La capătul a nouă runde desfăşurate în sistem elveţian, cel mai bun s-a dovedit singurul maestru FIDE din concurs, Dan Raţ. Acesta a fost urmat pe podiumul categoriei open de elevul său Tudor Ursente şi de maestrul candidat Ioan Mihuţ.

„Întotdeauna se întâmplă aşa, adică tinerii vin din spate şi devin lupi, între ghilimele, şi încep să muşte tot mai mult din vechea gardă", spune Dan Raţ, câştigătorul memorialului.

Categoria întâi a fost câştigatã de Alex Palii, în vreme ce la categoria plus 60 de ani, prima poziţie i-a revenit lui Lavinel Cruceru. În ceea ce-i priveşte pe competitorii fãrã categorie, cel mai bun punctaj a fost realizat de Dan Carţiş.

„Jocuri echilibrate, strânse, cu ambiţie, se joacă cu ambiţie. Mă bucură foarte mult participarea serioasă şi cu jucători de top", a declarat Dan Carţiş, organizatorul competiţiei.

Competiţiile şahistice în Bihor vor continua pe 2 februarie, la Bãile Felix, unde vor avea loc Campionatele Naţionale pentru copii şi juniori.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri