Sari la conținut

ŞAH. Memorialul "Dan Carțiș", câștigat de un ucrainean

A doua ediție a Memorialului "Dan Mihai Cartiș" la șah s-a transformat în acest an într-un puternic turneu internațional. Printre cei 76 de sportivi din România, Ungaria și Ucraina, la mesele de joc au fost prezenți patru maeștri internaționali și șapte maeștri FIDE.

Acest lucru a făcut ca lupta pentru podium să fie extrem de echilibrată. La finalul celor nouă runde de șah rapid, ucraineanul Emil Mirzoev a cucerit titlul pus în joc.

"Îmi place că vin jucători educați, îmi place că vin jucători puternici și, nu în ultimul rând, sunt destul de mulți", a declarat Dan Raț, arbitrul turneului.

Duelul pentru locul întâi s-a decis în ultima rundă, în care campionul român la șah blitz, Gabriel Grecescu, a fost devansat la ultimele mutări. Locul al treilea a fost ocupat de ploieșteanul Alexandru Manea, urmat de Alex Stanciu, cel mai bine clasat orădean în competiție.

"O competiție care va reunit jucători puternici. Cu această ocazie aș dori să felicit organizatorii care s-au străduit să asigure un fond de premiere important", a spus Gabriel Grecescu, campion naţional la șah blitz.

Prima ediție a memorialului a fost adjudecată de Dan Raț.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă