Sari la conținut

Şahiştii bihoreni, invitați la un turneu rapid

Competiţiile de şah din acest an, din Oradea, încep, sâmbătă, cu un turneu rapid dedicat fostului vicecampion mondial la şah prin corespondenţă Dan Mihai Carţiş. Ajuns la cea de-a doua ediţie, memorialul se va disputa după regulile sistemului elveţian, în nouă runde.

Pentru premiile de 7.000 de lei s-au înscris până în prezent 60 de competitori din judeţ, dar şi din Ungaria.

„Noi vom face turnee rapide din păcate, jocul prin corespondenţă necesită foarte multă analiză, răbdare şi dura ani de zile. Deci, este practic diametral opus, dar prin acest turneu vreau să-i ţin vie memoria şi sper că va fi un turne deosebit şi acesta", spune Dan Carţiş, organizatorul memorialului.

Organizatorii Memorialului „Dan Mihai Carțiș" au anunțat și reluarea tradiției a celui mai longeviv turneu de șah din Bihor, Cupa Felix. Este competiția care în trecut a adus la mesele de joc cei mai mari șahiști ai României.

„După patru ani de pauză, cu domnul Raţ şi cu prietenul meu vrem să reluăm tradiţia, să facem Cupa Felix, la Felix, că o să vină foarte mulţi, peste o sută. Pregătim deja partea materială", explică Dan Carţiş.

Ediţia 2018 a Cupei Felix se va desfășura pe parcursul a cinci zile, în mai sau în iunie.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus