Salarii pe performanţe ca să ţină medicii în ţară

Data publicării:
stirea 202 20salarii-43986

Anca Moza este medic rezident în anul 5 la medicină internă şi recunoaşte că nu o dată s-a gândit la varianta plecării în străinătate.

"Da, a existat o tentaţie de a pleca, este o oportunitate foarte bună, salariile fiind cu mult mai mari decât la noi", spune medicul rezident Anca Moza.

Noua propunere ministerială de plată a medicilor în funcţie de performanţe o face însă pe tânără să se gândească mai bine la locul unde îşi va construi viitorul.

"Mi se pare o propunere corectă, având în vedere că stimularea performanţelor ne stimulează şi pe noi ca să ne dăm mai mult interesul şi să încercăm să lucrăm din ce în ce mai mult", adauga Anca Moza.

Potrivit noii idei, din primăvară, medicii - mai întâi rezidenţii, apoi restul, vor fi evaluaţi şi observaţi pe parcursul a şase luni. După această perioadă salariile vor fi atribuite în funcţie de capacităţile fiecăruia.

"Cred că este un fapt realizabil, va face ca într-adevăr doctorul să se bucure de acel respect şi de acea remunerare cuvenită în funcţie de ceea ce face şi cum face şi poate să fie un argument ca mulţi dintre doctorii care se gândesc să plece în străinătate să rămână în România" , explica managerul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Gheorghe Carp.

Mulţi medici tineri recunosc că propunerea ministerială îi face să-şi reevalueze planurile de viitor.

Numai anul trecut 18 medici angajaţi în spitalele din Oradea au ales să muncească pe un salariu mult mai mare în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri