Sari la conținut
News Alert

Săli de operaţie de 4 milioane de euro. Blocurile operatorii de la spitalele din Oradea, renovate cu fonduri europene

Muncitorii au luat în stăpânire blocurile operatorii de la spitalul judeţean şi de cel municipal din Oradea, pe care le-au transformat în şantiere. Acum se lucrează la reţeaua electrică şi sistemul de aer condiţionat.

"Au început să sosească panourile pentru pereţii ce deservesc încăperile şi urmează ca de luna viitoare să se aducă şi aparatura necesară şi dotarea acestor săli de operaţii", spune dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean din Oradea.

Echipamentele de ultimă generaţie vor fi montate în luna noiembrie în cele cinci săli de operaţie de la Spitalul Judeţean din Oradea. De ele vor beneficia secţiile de chirurgie generală, ORL, chirurgie plastică, ortopedie, neurochirurgie şi oftalmologie.

"Se va realiza un bloc operator unic, care va îngloba toate disciplinele chirurgicale, ceea ce va duce la creşterea eficienţei actului operator. Toate sălile de operaţie vor fi extrem de bine dotate", dă asigurări dr. Cristian Buştea, coordonatorul blocului operator chirurgie la Spitalul Judeţean Oradea.

De aparatură modernă va beneficia şi Spitalul Municipal Oradea, unde vor fi făcute intervenţii de chirurgie pedriatică şi oncologică.

"Sunt patru săli de operaţie, una dintre ele prevăzute şi cu circuit intern de televiziune", precizează dr. Daniel Băloiu, coordonatorul blocului operator chirurgie la Spitalul Municipal Oradea.

"Sunt două proiecte pe acelaşi program de finanţare de cooperare transfrontalieră şi sunt proiecte similare în ceea ce priveşte finanţarea. Pentru fiecare avem bugetat în jur de 2 milioane de euro", a detaliat Cristian Delcea, manager de proiect.

Renovate şi modernizate, sălile de operaţii vor fi date în folosinţă în luna decembrie. Până acum, în Oradea au fost refăcute cu fonduri europene centrul de tratament pentru bolile cardiovasculare şi ambulatoriul Spitalului Municipal.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Darius Pop

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă