Sănătate cu viteza melcului

Data publicării:
carduri-43132

Autorităţile sanitare spun că au conceput cardul de sănătate pentru ca pacientul să nu mai fie plimbat între medici şi spitale. În teorie, totul sună tentant însă, practic, mai sunt multe detalii de pus la punct.

Aceştia sunt dezamăgiţi de faptul că nu li s-a dat până acum niciun detaliu despre aceste carduri şi se tem că vor întâmpina aceleaşi probleme pe care le-au avut şi cu reţeta electronică.

"Până la ora actuală nu am nicio informaţie oficială referitor la aceste carduri, decât aşa zvonuri ce se vehiculează prin mass-media", spune medicul de familie Sebastian Craciun.

În plus, aceştia consideră că introducerea datelor în sistemul informatic va fi laborioasă, iar munca lor din cabinetele de familie îngreunată.

"Cred că se încearcă să se arunci pisica moartă în grădina medicului de familie ca de obicei", adauga medicul.

Mulţi orădeni cred că iniţiativa introducerii cardurilor de sănătate este bună, însă ştiu că vor fi probleme şi de această dată.

Cardul ar trebui să conţină consultaţiile pe care pacientul le-a avut de-a lungul timpului şi medicaţia care i-a fost prescrisă, iar informaţiile ar putea fi vizibile în cabinetele care au cititoare de carduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri