Sari la conținut

Şanţuri înfundate după curăţarea şoselei, pe un drum judeţean din Bihor

Şosea curăţată cu preţul înfundării şanţurilor de pe margine. S-a întâmplat pe drumul judeţean care leagă localităţile bihorene Vadu Crişului şi Şuncuiuş. Muncitorii au tăiat vegetaţia de pe acostament au aruncat-o în şanţurile care s-au înfundat. Acum, administrația județeană promite că situația va fi rezolvată.

"Un lucru bun au făcut, le-au înfundat până la capăt. Uitaţi-vă dumneavoastră aici, acum dacă ar veni apa pe şanţ aici, unde ar mai putea merge?"

Situaţia este întâlnită pe Drumul Judeţean 108 I, între Vadu Crişului şi Şuncuiuş, unde s-au desfăşurat lucrări de întreţinere. Asta înseamnă, potrivit contractului, "asigurarea esteticii rutiere şi asigurarea scurgerii apelor". În traducere, curăţarea de vegetaţie a acostamentului şi a şanţurilor de la marginea drumului. În realitate, lucrurile nu stau tocmai aşa.

"Muncitorii au curăţat acostamentele acestui drum judeţean, însă toată vegetaţia şi mizeriile au ajuns în şanţurile de pe marginea tronsonului care acum s-au înfundat", a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24.

Localnicii sunt nemulţumiţi de felul în care au fost fãcute lucrãrile.

"Eu mă întreb: şanţul nu e tot atribuţiunea administratorului drumului? A luat-o de pe marginea drumului şi a aruncat-o în şanţ, a aruncat-o în şanţ. Ce a făcut, a pus mizeria sub preş?

"Mizerabil, mizerabil, e foarte murdar pe aici."

"- O să vină apa pe drum înapoi.
- Pericol pentru şoferi credeţi că este vreunul?
- Este."

În urma sesizărilor, inspectorii Consiliului Judeţean au verificat situaţia

"Am fãcut demersurile necesare pentru ca sã intervenim într-un timp cât mai scurt posibil, astfel încât, pânã mâine, situaţia va fi rezolvatã. Firma contractoare, cea care prestează acest serviciu, şi-a luat angajamentul că va remedia situaţia", susţine Adrian Şimon, purtãtorul de cuvânt al CJ Bihor.

Lucrările de întreţinere şi alte reparaţii pe raza drumurilor judeţene sunt realizate de o firmă care a încheiat un contract pe o perioadă de trei ani cu administraţia judeţului.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţã