"Săptămâna altfel"... în bar. Mulţi dintre liceeni preferă să nu participe la acţiunile organizate de şcoală

Data publicării:
scoala altfel bar

Încă din prima zi a "Săptămânii Altfel", pentru mulţi dintre liceenii din Oradea catalogul s-a strigat în localuri. Cu ghiozdanele în spate, adolescenţii îşi ocupă locurile din cafenele pe care le părăseasc doar câteva ore mai târziu. Recunosc că nu li se pare interesant să viziteze campusul universitar sau să afle ce meserii sunt căutate de firmele locale.

"Săptămâna școala asta altfel, am profitat mai degrabă am preferat să vin cu prietenii la un suc. Sunt activități destul de ok, dar nu mă pasionează", spune un elev.

"Am sesizat o schimbare în rândul clienților, începând de luni sunt prezenți mai mulți elevi ca de obicei. I-am auzit vorbind că nu se fac cursuri, e chestia aia cu școala altfel", spune Sonia Mureșan, barman.

Liceenii se simt în aceste zile ca într-o adevărată vacanță.

"- Se pun absențe săptămâna asta?
- În principal, nu se pun."

"Noi tratăm această săptămână ca pe o săptămână oarecare de activitate la școală. Aceste absențe sunt monitorizate", a replicat Omer Ismeth, director la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Oradea.

Profesorii încearcă o explicaţie pentru această situaţie: activităţile din cadrul "Săptămânii Altfel" sunt mult mai atrăgătoare pentru elevii din clasele mici.

"Fiecare vârstă are frumusețea ei. Cei mici gustă activitățile organizate în săptămâna altfel, la un anumit nivel, iar liceeni la un alt nivel", este de părere Anca Carpen, director adjunct al Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" Oradea.

Absenţele adunate în cursul acestei săptămâni se vor adăuga celor din cursul anului şcolar şi pot duce chiar şi la scăderea notei la purtare.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri