Săptămâna carierelor în Oradea. Aproape 1000 de locuri de muncă sunt oferite la târguri de profil

Data publicării:
oameni la standuri bursa

Printre cei care au venit să-și caute un loc de muncă s-au aflat mai mulți absolvenți de studii superioare. E și cazul lui Ingrid Kogler. Tânăra de 24 de ani are o de master la Drept și își caută o slujbă ca jurist. Pentru ea aceasta este a treia participare la un târg de joburi.

"Dacă îmi spun că pe viitor ar fi posibil un post de consilier juridic atunci da, dacă nu, nu, pentru că ăsta este singurul job pe care îl caut."

Și alți proaspeți absolvenți au venit la bursa organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor ca să-și găsească un post.

"Pe internet nu găsești tot timpul joburi și un astfel de târg chiar e OK", spune unul dintre ei. 

"Candidații se deschid firmelor de recrutare. Într-adevăr, la început am avut o oarecare problemă, însă se remediază treptat. Candidații ne cunosc, au încredere în noi pentru că participăm la fiecare bursă", susţine Ionela Demian, reprezentanta unei firme de recrutare din Oradea.

30 de angajatori din țară și din străinătate și-au oferit posturile disponibile celor interesați.

Rodiger Knappe, administratorul unei firme din Germania: "În Oradea avem o școală, o școală germană unde îi pregătim pentru Germania și, dacă termină cursul și obțin o calificare bună, atunci îi putem trimite în Germania pentru un loc de muncă sigur."

Oana Matei, coordonator de proiect: "Noi ne propunem, practic, să fim mediatori pe piața muncii, mediatori între angajatori și persoanele în căutarea unui loc de muncă care au nevoie și de a le oferi o șansă realmente adevărată."

Tot pentru aceia care sunt în căutarea unui job, în Oradea se va organiza la sfârșitul săptămânii un târg de cariere. Evenimentul va avea loc în centrul comercial din cartierul Nufărul.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri