Sari la conținut

Săptămâna de rugăciune pentru unitate. Slujbe organizate în diferite biserici din Oradea

Creştinii de toate confesiunile celebrează în aceste zile săptămâna de rugăciune pentru unitate, eveniment organizat în toată lumea, inclusiv în Oradea.

Timp de o săptămână, creştinii de diferite confesiuni vor participa la slujbe organizate în mai multe lăcaşuri de cult din oraş. Ei vor putea contribui şi cu bani, în cadrul unei colecte care va sprijini financiar căminul de bătrâni din Dumbrava, administrat de Viorel Paşca.

Laura Ologu, consilier al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea: “În luna ianuarie se continuă în Oradea, la fel ca şi în întreaga lume, iniţiativa care s-a născut încă de la începutul secolului al XX-lea, respectiv Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Evenimentul aduce împreună atât în postură de gazde, cât şi de invitaţi reprezentanţii şi credincioşii diferitelor culte. În oraşul nostru participă la acest eveniment Biserica Ortodoxă, Biserica Greco-Catolică, Biserica Romano-Catolică, Biserica Evanghelică-Lutherană, Biserica Unitariană, Biserica Penticostală, Biserica Reformată şi Comunitatea Evreilor Mesianici.

Cultele din Oradea se străduiesc să facă paşi înainte în colaborarea dintre ele, evoluând de la vorbă la faptă. Astfel, anul trecut, pe lângă colaborarea legată de protejarea familiei şi lupta contra avorturilor, s-a demarat proiectul legat de colecta comună. Cutia albă cu această destinaţie a trecut pe la fiecare biserică gazdă, în timpul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, după care alături de reprezentanţii mass-media a avut loc numărarea banilor adunaţi şi înmânarea acestora către domnul Paşca Viorel, fondatorul Centrului de la Dumbrava.”

Redactor: Bogdan Băcilă