Săptămâna vegetarienilor, la Oradea

Data publicării:
vegfest 080616

"Pentru început o să amestecăm fasolea roşie, fasolea albă, năutul şi porumbul."

Sunt doar câteva dintre ingredientele folosite de chef Tiberiu ca să prepare un Burrito mexican. De fapt, o salată care nu conţine niciun produs de origine animală şi pe care orice gospodină poate să îl pregătească acasă într-o jumătate de oră.

"Noi putem să ne gospodărim cu bani mărunţi, cu lucruri mai ieftine şi toată lumea are acces la toate ingredientele pe care le am eu pe masă astăzi. Nu prăjim, nu folosim, ulei, făină, vegeta, nimic ce înseamnă coloranţi şi aşa mai departe", a explicat chef Tiberius.

Acesta şi alte două preparate au fost pe placul persoanelor care au asistat la demonstraţii de gătit şi care au venit să înveţe cum să mănânce sănătos.

"Nu sunt o vegetariană convinsă, dar m-am bucura să pot să adopt acest mod de viaţă mult mai sănătos decât ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi."

"Am cochetat deja de vreo 3-4 ani cu informaţiile legate de alimentaţia vegetariană şi mă atrage foarte mult şi încet, încet, fără să-mi impun eu, renunţ la carne."

Deşi nu există o statistică oficială, specialiştii spun că tot mai multe persoane renunţă la carne. În Oradea, evenimentul este organizat de o tânără vegetariană, specializată în raw-vegan.

"Eu o numesc campanie de informare. Nu vreau adepţi, nu vreau ca toată lumea să devină vegetariană, dar vreau să afle o informaţie în plus despre ce poate să facă pentru sănătatea lor. Inclusiv în ceea ce priveşte alimentaţia, sport, psihologie, în grija faţă de armonie în general", explică Teodora Czentye, organizator/raw-vegan chef.

Spre deosebire de mâncarea gătită, cea vegetariană nu necesită preparare termică, lucru ce permite păstrarea intactă a tuturor enzimelor din produse. Lipsa acestora, spun specialiştii, este principala cauză a îmbătrânirii premature şi a apariţiei bolilor degenerative. În marile orașe din țară, toată săptămâna, numeroși specialiști în nutriție, sănătate, ecologie, sport şi frumusețe vor susține activități utile oricărei persoane interesate să trăiască cât mai mult și cât mai bine.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri