Şapte copii răniţi într-un accident pe DN19

Data publicării:
stirea 202 20accident-54300

"Şapte copii răniţi în accident!"Acesta a fost anunţul care a declanşat un adevărat desant al echipelor de salvare pe drumul naţional 19 între Oradea şi Satu Mare. 10 ambulanţe şi echipaje ale SMURD şi ale descarcerarii au venit într-un suflet în apropiere de localitatea Ianca, unde se anunţase că mai mulţi copii au fost răniţi într-un accident.

Microbuzul în care se aflau nouă copii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani venea de la grădiniţa dintr-o comună învecinată când a fost lovit din spate de un camion. Tocmai încercase să depăşească o camionetă, care a fost acroşată la rândul ei de autotren.

Un martor îşi aduce aminte: "Microbuzul venea pe langa camioneta şi camionul a intrat în microbuz "Soferul camionetei spune: "am pus frană dar i-a aruncat pe langa mine. "

Speriaţi şi loviţi, copiii au fost scoşi de câţiva localnici. Oamenii s-au speriat de moarte când au văzut cum arată microbuzul aruncat la câteva zeci de metri de locul impactului. Au aflat că doi dintre copii au fost grav răniţi.

Daniela Petrişor, medic în cadrul Ambulanţei Bihor spune: "o fetiţă de 6 ani care prezintă traumatism cranio-cerebral, contuzie toracică abdominală în prezent starea ei este relativ stabilă hermodinamic şi respirator".

Locotenent Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana

spune : "Toate victimele au fost transportate li s-a acordat primul ajutor calificat şi au fost transportate la unităţile spitaliceşti din Oradea." Poliţiştii bănuiesc că vina o poartă şoferul camionului.

Comisarul-şef Dorin Sava,şeful Poliţiei Rutiere Bihor

precizeaza: "Un sofer din Belarus a acrosat o autoutilitara , nu arespectat distanta regulamentar şi au rezultat 6 răniti ce au fost transportati la spital. Arpad Pataky, directorul şcolii din Diosig explica: "In timp ce a incetinit din spate un tir cu un şofer bielorus a fi atipit a intrat in microbusul şcolar."

Circulaţia pe ambele sensuri a fost blocata după o jumătate de ora politistii au permis deplasarea pe un singur fir. Dacă este găsit vinovat, şoferul camionului poate fi acuzat de vătămare corporală gravă din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri