Șapte medalii, dintre care trei de aur, pentru judoka de la Phoenix Oradea la Internaționalele Ungariei de Judo Master

Data actualizării: Data publicării:
HungarianOpen2019
foto: Phoenix Oradea

Trei medalii de aur, două argint și două de bronz este bilanțul participării sportivilor de la clubul Phoenix Oradea la ediția 2019 a Campionatelor Internaționale – Master ale Ungariei. Cele mai strălucitoare medalii au fost cucerite de Aurel Gavriș, Laszlo Petras și Iulian Almăjan, în timp ce Paul Ciprian și Tudor Moțiu s-au clasat pe treapta a doua a podiumului. Cu medalii de bronz s-au întors de la Budapesta Cristian Nagy și Cristian Horgoș.

HungarianOpen2019
foto: Phoenix Oradea

Sensei Laszlo Petraș a revenit pe tatami, sâmbătă, la Budapesta, după o accidentare care l-a ținut o perioadă mai lungă în afara concursurilor. El și-a învins toți adversarii la categoria 66 kg, ispravă repetată de Iulian Almăjan, la categoria 90 kg.

Aurel Gavriș a făcut spectacol în limitele categoriei + 100 kg și a trecut prin ippon de toți adversarii. Astfel, sportivul orădean, medaliat și la ”Europenele” de veterani din 2018, de la Glasgow, și-a apărat titlul câștigat anul trecut la Open-ul Master al Ungariei.

”La Budapesta cel mai răsărit adversar l-am avut din Ucraina, în semifinală. Finala mi s-a părut mai ușoară. Următoarele mele obiective majore pentru acest an sunt Campiontele Europene ce se vor disputa la Majorca, în iulie, și Mondialele de la Marrakesch, în octombrie”, a declarat Aurel Gavriș.

Nerefăcut complet după o accidentare suferită la antrenamente, Paul Ciprian a ajuns până în finala categoriei -100 kg. Ofițer în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Paul Ciprian a pierdut ultima luptă, după un meci echilibrat, la puncte.

O evoluție promițătoare a avut și Tudor Moțiu, la 66 kg, care a reușit un ippon frumos în semifinală. În schimb, în finală a plătit tribut unei neatenții în fața unui sportiv finlandez mai experimentat.

Urcat la categoria 73 kg, Cristian Nagy a câștigat meciuri în fața unor adversari mai puternici, dar a pierdut în fața campionului categoriei și s-a mulțumit cu medalia de bronz. Tot la categoria 73 kg, Cristian Horgoș a pierdut primul meci în fața campionului categoriei, dar în recalificări a obținut două victorii și medalia de bronz.

“Aceste frumoase rezultate oglindesc nu doar priceperea, ci și efortul depus la antrenamente. La competițiile internaționale concurează sportivi care au zeci de ani de judo în spate, astfel că diferența o face pregătirea corespunzătoare”, a explicat sensei Aurel Pleș, de la clubul Phoenix Oradea.

„De la an la an, Open-ul Ungariei de veterani atrage tot mai mulți concurenți din tot mai multe țări. Pe plan continental l-aș situa valoric imediat după Mondiale și Europene”, a completat sensei Alexandru Chirilă.

La întrecerea desfășurată, sâmbătă, la Budapesta, au participat peste 260 de judoka din 18 țări.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri