Șapte școli din Bihor sunt închise după ninsoarea din weekend

Data publicării:
zapada pe drum1

În cadrul şedinţei extraordinare de duminică seara a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor s-a hotărât ca luni, 17 decembrie, să fie suspendate cursurile în şapte școli din județ. Măsura a fost luată ca urmare a avariilor înregistrate la reţelele de energie electrică.

Potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi vor fi închise şapte unităţi şcolare din patru unităţi administrativ-teritoriale. Astfel, nu se vor ține cursuri la Școala Gimnazială nr.1 Tămaşda, la unitățile din localităţile Ţigăneşti de Criş, Cuieşd și Picleu care aparțin de Şcoala Gimnazială nr.1 Brusturi, la Şcoala Gimnazială nr.1 şi la grădiniţa din Căbeşti, dar și la școala din Chijic.

Autoritățile au comunicat că în Bihor nu sunt drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor abundente căzute, iar traficul rutier se desfășoară în condiţii de iarnă.

„În cursul zilei de duminică, 16 decembrie, la nivelul dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au fost gestionate 110 apeluri care semnalau efecte ale fenomenelor meteorologice manifestate în judeţ, cea mai mare parte dintre acestea sesizând avarii la reţelele de energie electrică”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Situația din județ este monitorizată de Centrul Operaţional din cadrul ISU Crişana. 200 de pompieri cu 45 de mijloace tehnice, alături de jandarmi și polițiști, sunt pregătiți să intervină dacă este necesar.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri