Șapte zone de colectare a deșeurilor în Bihor. Oradea va fi pe cont propriu

Data publicării:
colectarea gunoaielor

Bihorul va fi împărțit în 7 zone de colectare a deșeurilor, iar Oradea va fi pe cont propriu. Anunțul a fost făcut de președintele firmei ADI Ecolect, Bujor Chirilă, și vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang.

Inițial, sistemul de management integrat al deșeurilor din judeș era împărțit în șase zone de colectare a deșeurilor. Sistemul este finanțat cu 50 de milionane de euro din fonduri europene și va fi modificat, spun autoritățile.

Bujor Chirilă, președinte ADI Ecolect: „În urma analizelor pe care le-am făcut, am considerat că ar fi necesar și s-ar impune, pentru a asigura o cât mai bună funcționalitate a SMID, ca municipiul Oradea să devină zonă distinctă.

Ne propunem ca săptămâna viitoare să finalizăm documentația și să o transmitem autorității de management pentru aprobare, pentru că acordul de principiu a venit, ni s-a spus da, dacă facem aceste analize."

Ioan Mang, vicepreședintele CJ Bihor: „Totul a plecat nu de la faptul că așa vrea domnul Bolojan, ci de la faptul că Oradea colectează o treime din gunoiul din județul Bihor. Împreună cu cele 25 de comune din jur, s-ar fi ajuns ca o singură zonă să dețină aproximativ 45% din deșeuri care se adună în județul Bihor. Era foarte mult pentru un singur operator."

Reporter: Andrada Rește
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri