Sari la conținut
News Alert

Sărbători pe pârtie. Mii de schiori au schiat după Anul Nou la Vârtop-Arieşeni

Spre deosebire de alte staţiuni din ţară, la Vârtop-Arieşeni toate cele trei prtii au fost practicabile. A fost motivul pentru care zona a devenit unul dintre punctele de întâlnire a schiorilor, weekend-ul trecut.

"Ne-am uitat pe internet la poze. Foarte frumos! Și ne-a recomandat un prieten", spune un turist.

"Sunt din Timișoara. Am venit de marți. Pârtia a fost foarte bună zilele astea. Păcat că zăpada a fost doar aici."

Pregătiți de oaspeți au fost și cei de la centrele de închiriere. Pentru un echipament complet turiștii au plătit 25 de lei.

"Este foarte multă lume. Era de așteptat pentru weekendul de Anul Nou. Întotdeauna se întâmplă așa", explică Dan Gligor, administratorul unei pârtii de schi.

Pe pârtii a fost loc pentru toată lumea. Dacă alții și-au petrecut ziua cu clăpari în picioare, alții au ales sania sau placa. La Vârtop telescaunul a funcționat în toată perioada sărbătorilor.

"Tocmai pentru ca toată lumea să se simtă bine încercăm ca să îi lăsăm și pe cei care nu au echipament de schi sau snowboard să facă o tură completă ca să admire peisajul. Dacă e aglomerație, îi scoatem afară între orele 12 şi 16 ca să se poată descurca schiorii mai bine", a spus Adrian Varga, operator telescaun.

O urcare cu telescaunul a costat 7 lei. Cartela pentru weekend costă 200 de lei, la fel și cea din cursul săptămânii, valabilă 5 zile.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă