Șase zile de evenimente culturale, la European Music Open

Data publicării:
festival EMO

S-a lăsat cortina peste cea de-a treia ediţie a European Music Open - un eveniment care timp de şase zile a transformat Oradea în polul culturii din România. Desfășurat în cele mai reprezentative locuri din oraș, festivalul a adus laolaltă artiști cu notorietate. Evenimentul s-a încheiat duminică, 24 iunie, cu un concert de excepție al Corului Național Madrigal pe scena Teatrului Regina Maria.

A fost o seară înălțătoare duminică, atunci când European Music Open a ajuns la spectacolul de gală. Cu o istorie de 55 de ani, corul naţional de cameră Madrigal a încântat publicul orădean printr-o prestaţie de excepţie, care la final a ridicat sala în picioare.

Vineri a fost rândul Corului de Copii Radio din Bucureşti să susţină un concert în catredrala greco-catolică "Sfântul Nicolae". Timp de aproape o oră și jumătate cei mici au interpretat musical-uri celebre.

"Înălțător! Nu avem ocazia prea des să ascultăm așa ceva, decât la radio, bineînțeles", a remarcat un spectator.

"A trecut foarte, foarte repede! În prima parte ne-am bucurat de cântecele copilăriei mele, cel puțin, nu știu dacă voi vă amintiți cântecele respective foarte frumoase", s-a bucurat altul.

"Noi venim de la Ploiești, mergem în Elveția și a fost un popas, dar foarte frumos și interesant și ne-am bucurat că am prins și noi așa ceva", spune o spectatoare.

European Music Open este un festival cultural organizat de Primăria Municipiului Oradea, cu sprijinul tenorului Alexandru Badea și al Asociației pentru promovarea turismului din Oradea. Acestora li s-au adăugat Teatrul Regina Maria, episcopiile romano şi greco-catolică de Oradea și Muzeul Țării Crișurilor.

Festivalul a fost premiat anul trecut de revista Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri