SATU MARE. 135 de candidați pe 23 de posturi de asistent la Spitalul Judeţean

Data publicării:
asistenti medicali SM

E luptă mare pentru cele 23 de posturi de asistenţi medicali scoase la concurs la Spitalul Judeţean din Satu Mare. Chiar şi organizatorii au fost miraţi când au văzut că pentru fiecare post s-au înscris câte şase candidaţi; în total 145 de doritori, din care doar 10 au absentat la proba scrisă. Ca să fie loc pentru toată lumea, examenul s-a ţinut în Sala Mare a Consiliului Județean.

A fost forfotă, luni dimineaţa, la Consiliul Județean Satu Mare. 135 de persoane așteptau să intre la examenul scris pentru postul de asistent medical. În sală, emoţiile s-au intensificat.

"- Am mai susținut și alte concursuri.
- Și cum a fost?
- Ok, emoții de fiecare dată", recunoaşte Diana Variu, candidată.

"Ne bucură că este aglomerație, pentru că înseamnă că este un interes deosebit pentru a ocupa locuri de muncă în țară și nu în străinătate. Sunt 23 de posturi scoase la concurs și avem 145 de participanți din care 10 persoane nu s-au prezentat", a detaliat Adrian Marc, managerul interimar al Spitalului Judeţean Satu Mare.

Printre candidaţi s-au numărat şi Alexandra, în vârstă de 24 de ani, și mama ei, de 49 de ani.

"Am absolvit acum 2 ani, am lucrat în străinătate și sper să mă pot întoarce în țară, sper la mai bine", îşi doreşte tânăra.

Pentru că testul a fost tip grilă, la finalul orei alocată pentru rezolvarea subiectului candidații și-au putut calcula singuri punctajele pe baza baremului de corectare afișat.

"Ei au primit 20 de întrebări a 5 puncte fiecare - 100 de puncte. Nota minimă de trecere este de 50 de puncte", a precizat Raluca Tarba, președinta comisiei de concurs.

Candidații care vor obține cel puțin nota 5 la proba scrisă vor participa la interviul programat pentru miercuri. În prezent, din cele 922 de posturi de asistenţi medicali prevăzute în organigrama Spitalului Județean din Satu Mare, sunt ocupate 729.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri