Sari la conținut

Schimbare bruscă a vremii. Temperaturile au scăzut chiar şi cu 20 de grade în Bihor 

Dacă în urmă cu o săptămână maxima zilei atingea 39 de grade, ultimele zile au fost greu de suportat pentru bihoreni. În Oradea temperatura maximă nu a depăşit vineri 17 grade. "Umbrela este un accesoriu obligatoriu, iar orădenii au dat hainele de vară pe cele de toamnă", a observat reporterul Digi24 Oradea Laura Breb.

"Vremea asta e superbă. M-am putut şi eu odihni, în sfârşit, după două săptămâni de caniculă", spune un trecîător. "Un pic e cam frig, dar nu-i normal pentru o lună de august. Ar trebui să fie un pic mai cald", crede altul.  

Vremea se va redresa zilele următoare, anunță meteorologii. "De duminică, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar temperaturile vor marca o creştere, astfel încât săptămâna viitoare vom înregistra, din nou, temperaturi apropiate de 30 de grade, normale pentru această perioadă", a anunţat Silvia Barbu, directorul Centrului Meteorologic Timișoara.

Pentru luna septembrie, meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele din august, dar vor fi mai ridicate pentru normalul perioadei. Precipitațiile vor fi reduse cantitativ.

Reporter: Mariana Gurgu
Operatori: Florin Lucuța, Constantin Gheorghiţă