"Şcoala Altfel", în faţa prompterului. Elevii clasei a III-a B de la Liceul Greco-Catolic Oradea au fost, pentru o zi, jurnalişti la Digi24 Oradea

Data publicării:
scoala altfel greco

Pregătiţi cu întrebări şi gata să încerce munca într-o televiziune de ştiri, elevii au vizitat redacţia, cabina de machiaj, regia şi platoul din care se transmit ştirile Digi24 Oradea.

„Ne-am gândit că e oportun a afla ce se întâmplă în spatele ecranului TV şi să descoperim între ei viitoare talente", spune Florina Bâte, învăţătoare.

„Am venit cu întrebările copiilor pe care le-au exprimat în cadrul întâlnirii de dimineaţă", susţine şi Lorenia Negrean, învăţătoare.

După ce s-au transformat pentru câteva ore în regizori, sunetişti, operatori prompter sau chiar prezentatori şi cameramani, unii au recunoscut că i-ar tenta să lucreze în presă.

„Mi-ar plăcea să fac o carieră în televiziune.Pentru că simt că sunt potrivită pentru acest lucru."

„Mi-a plăcut cam totul, când am fost la prompter, când am învăţat să dau mai repede sau mai încet."

O dată ce şi-au intrat în roluri, elevii au ajutat-o şi pe prezentatoarea ştirilor Digi24 Oradea Yvette Mîrza să se pregătească pentru jurnal.

„- Cum te-ai simţit să lucrezi cu elevii clasei a treia?

- Foarte bine. A fost foarte interesant, mai ales că voi aţi fost foarte deschişi şi aţi vrut ce se întâmpla aici", a povestit Yvette.

Inclusiv munca reporterilor a fost făcută tot de elevi, care au participat la redactarea unor ştiri.

reporter: Laura Breb
operator: Tiberiu Catrişcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri