Şcoli profesionale reînviate. În Oradea se va înfiinţa o şcoală unde elevii vor învăţa doar meserii

Data publicării:
BETA scoli profesionale

Programul propus de Primăria Oradea are susținerea Guvernului, a dat asigurări Stelian Fedorca, unul dintre consilierii personali ai ministrului Educației. Acesta a avut o întâlnire cu autoritățile locale și managerii companiilor din parcul industrial din Oradea, care au decis să înființeze o școala exclusiv de meserii în care elevii să primească burse de la stat și de la firme.

"Astăzi avem peste 100 de elevi în cinci clase de şcoală profesională, în contextul în care ştim cu toţii că este greu să convingi un elev de clasa a noua să meargă în clasa a zecea în anul întâi de profesională", spune Daniel Negrean, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor.

Din această cauză, sistemul va fi schimbat de anul viitor. Astfel, cursurile școlii profesionale vor începe din clasa a noua, nu din a zecea, așa cum era până acum. "Această şcoală profesională poate fi implementată şi este implementată şi va fi implementată, este o prioritate a Guvernului României", susţine Stelian Fedorca, consilierul ministrului Educaţiei.

Autoritățile vor da mână liberă angajatorilor care se vor putea implica în pregătirea elevilor care se înscriu la școala profesională Eurobusiness Parc. Oradea este pe locul doi în țară, după Brașov, cu 170 de burse oferite de
companiile din parcurile industriale.

reporter: Florina Fofiu
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri