Şcolile din Oradea renunţă la catalogul electronic

Data publicării:
cataloage

Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea a introdus catalogul virtual în 2011. Anul trecut, a renunţat la el pentru că firma care administra site-ul a crescut taxa de la două mii de lei la cinci mii de lei pe an. În plus, spune conducerea, nici părinţii nu au fost interesaţi de noul sistem, iar profesorii munceau voluntar degeaba.

Prof. Virgil Blage, directorul Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea: "Ideea este foarte bună, dar nu se poate aplica la noi. Sigur, ea ar fi posibilă în condiţiile în care fiecare profesor ar putea să opereze online şi în timp real aceste note şi absenţe în catalogul electronic, asta presupune ca fiecare profesor să fie dotat cu un laptop care să aibă acces la internet."

Lavinia Koteles, profesor la Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea: "Ideea de catalog online presupune o muncă suplimentară a profesorului diriginte."

În timp ce unii părinţi foloseau catalogul online: "deoarece îi scutea de un drum până la şcoală."

"Era mult mai uşor şi mai util să vadă notele şi absenţele şi în cazul unei probleme doar sunau dirigintele."

...alţii preferau metoda clasică.

În Oradea sunt trei şcoli care au folosit catalogul online, dar toate au renunţat din raţiuni financiare sau a muncii suplimentare pe care trebuia să o depună profesorii pentru completarea paginii web.

reporter: Florina Fofiu
operator: Cristian Rusu

editior web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri