Sari la conținut

Se caută 1600 de polițiști

Poliţia Bihor recrutează candidaţi pentru şcolile Ministerului Afacerilor Interne. Cei care vor să devină poliţişti se pot înscrie până pe 5 decembrie la sediul Inspectoratului Județean de Poliţie, în zilele de marți și joi, între orele 10 şi 15.

Aici, dar și pe site-ul Poliției Române, pot fi obţinute informaţii privind documentele de înscriere, întocmirea dosarelor de candidat, tematica şi bibliografia de concurs.

Concursul de admitere va avea loc în perioada 13 - 21 ianuarie 2018, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" Câmpina și la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca. Durata studiilor la cele două școli de agenți de poliție este de 1 an. Prima instituţie oferă oferă 1.300 de locuri, în timp ce şcoala de la Cluj-Napoca are disponibile 300 de locuri.

Comisar-şef Bogdan Ioan, Serviciul Resurse Umane IPJ Bihor: "Până la această oră s-a înscris un număr de 95 de candidaţi, iar modificările care vor urma la criteriile pentru recrutare la şcoli nu vor face decât să aducă mai mulţi candidaţi, care e un lucru benefic pentru instituţie."

Comisar-şef Alin Haniş, şeful Poliţiei Bihor: "Noi ne-am dori cât mai mulţi candidaţi, chiar dacă pentru pentru noi e un efort să-i înscriem, să-i consiliem cu privire la documentele necesare. Oricum, un candidat, dacă vine la ghişeu, nu trebuie din prima să aibă toate actele necesare înscrierii. Se fac precizări, i se spune exact unde trebuie să meargă şi cum."

Bihorul are un deficit de aproape 200 de polițiști.

Reporter: Adrian Laboș
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă