Se închide aeroportul din Oradea. Până în septembrie, constructorul va termina lucrările la pistă

Data publicării:
intrare aeroport

După ce ultimul avion a decolat din Oradea în această după-amiază spre Franţa, aeroportul va fi închis din 6 iulie până pe 2 septembrie.

"Luni, 6 iulie, începem demolarea pistei şi intrăm în cele 59 de zile în care trebuie refăcut restul de pistă", a declarat Harald Braun, directorul tehnic al firmei constructoare.

Constructorul a început deja asfaltarea celor 500 de metri care au fost adăugaţi vechii piste. Aceasta va avea o lungime de 2100 de metri şi va permite aterizarea avioanelor de mari dimensiuni.

"Suntem în grafic cu stadiul lucrărilor, deşi au fost nişte stagnări, pentru că trebuiau corelate anumite cerinţe de ordin tehnic", a precizat Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Aeroportul din Oradea va fi singurul din ţară care va avea prelungiri speciale ale pistei pentru evacuarea aeronavelor care prezintă defecţiuni. Un alt atu îl reprezintă clima: "În zona noastră Aeroportul Oradea are cele mai puţine zile de închidere pe an din cauza condiţiilor meteorologice", explică Gheorghe Pasc, comandantul Aeroportului Internaţional Oradea.

Aerogara orădeană va permite îmbarcarea zilnică a peste 900 de persoane. Avioanele a cel puţin şase operatori vor asigura zboruri către destinaţii interne şi externe. 

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri