Se modifică "insulele" de calmare a traficului de pe DN 79. Alveolele au provocat moartea a cinci persoane

Data publicării:
BETA insule

Localnicii din comunele străbătute de drumul naţional 79 nu înţeleg de ce alveolele nu s-au construit de la început fără bordurile aducătoare de accidente. Pentru ei, totul e pierdere de timp şi bani.

"Amenajarea unei insule de calmare a traficului are o valoare de aproximativ 5.560 de euro", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Muncitorii îşi văd de treabă şi au modificat deja două insule de calmare ale traficului, la intrarea şi ieşirea în localitatea bihoreană Nojorid. Constructorul a început să spargă bordurile care delimitează alveolele după nenumărate plângeri din partea şoferilor care circulau pe DN 79 Oradea-Arad, dar şi la sesizarea Poliţiei Rutiere Bihor.

"În prezent, având în vedere evenimentele rutiere nedorite, urmează ca acestea să fie reamenajate în vederea creşterii gradului de siguranţă a circulaţiei", susţin reprezentanţii CNADNR.

"Insulele morţii încurcă lumea. Aici, 6 TIR-uri, anul trecut, în două luni, s-au răsturnat", spune un localnic.

Pe drumul naţional care leagă Oradea şi Arad au fost construite 22 de insule de calmare. Constructorul s-a angajat să le modifice până la sfârşitul lunii iulie. Muncitorii spun, însă, că modificarea unei singure alveole durează patru zile.

reporter: Edina Szomoru
operator: Constantin Gheorghiţă

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri