Şefi schimbaţi în Primăria Oradea din cauza impozitelor

Data publicării:
stire sefi schimbati primarie
Tănase Miculescu, director adjunct al Direcţiei Economice, şi Ioan Guler, şef impunere persoane fizice, au cerut să fie schimbați din funcție la două săptămâni după ce o funcționară aflată în subordinea lor a fost reținută pentru că ar fi cerut mită.
 
Conducerea Primăriei Oradea s-a declarat nemulțumită de felul în care cei doi și-au condus subordonații și colectat banii de la datornici. 
 
"În momentul în care persoanele responsabile şi-au asumat parte din lucrurile mai puţin profesionale care s-au întâmplat acolo, cât şi indicatorii care nu au avut trendul aşteptat, şi-au cerut schimbarea din funcţie," explică Ovidiu Mureşan, viceprimarul Oradei.
 
"Chiar dacă ne lăudăm că suntem un vârf de lance în privinţa abordării faţă de alte primării, considerăm că cifrele pot fi îmbunătăţite şi colegii mei nu au uzat de toate instrumentele pe care le-au avut la dispoziţie," spune Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din Primăria Oradea.
 
După schimbările la vârful direcției Economice, funcţionarii știu că îi așteaptă vremuri grele: ei vor trebui să lucreze peste program, inclusiv sâmbăta şi duminica, pentru a-i căuta personal pe rău-platnici. Şi asta pentru că din 9000 de restanţieri la plata taxelor pentru mașini, doar 30 s-au ales cu sechestru pe bunuri. 
 
"Aţi auzit în perioada interbelică de acei perceptori care băteau din uşă în uşă. Noi o facem, dar o facem în intervalul 8:30-13:30, când nu o să găseşti acasă cu siguranţă omul care este angajat şi nici maşina care este în trafic," adaugă Eduard Florea.
 
În evidenţele Primăriei Oradea figurează zeci de mii de restanţieri cu datorii care depăşesc 30 de milioane de lei. Ca să evite situaţiile în care contribuabilii falsifică actele emise de autorităţi, în special certificatele fiscale, administraţia locală va aplica pe documente un timbru sec.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri