Sari la conținut
News Alert

Şeful ANRP, într-un proces la Curtea de Apel Oradea

George Băeşu este acuzat de doi orădeni că nu ar fi pus în aplicare în termen legal o decizie judecătorească irevocabilă. Aceasta prevedea că reclamanţii erau îndreptăţiţi să primească aproape 30 de mii de euro cu titlu de despăgubire pentru mai multe terenuri.

Potrivit legii 554 a contenciosului administrativ, George Băeşu ar putea fi amendat pentru fiecare zi de întârziere, motiv pentru care consideră legea neconstituţională. Şeful ANRP se apără şi spune că dosarul s-a aflat timp de doi ani, din 2012 până în 2014, la Primăria Oradea în vederea completării cu acte de către cei ce urmau să fie despăgubiţi.

"În timp ce instituţiile de stat pot să se apere în instanţă invocând faptul că o întârziere în punerea în executare a unei hotaărâri nu le este imputabilă, conducătorii instituţiei respective care trăiesc cu spectrul nefericit al acestor amenzi nu pot să facă acelaşi lucru. Considerăm că legea 554 este neconstituţională şi am cerut ca acest lucru să fie dedus judecăţii Curţii Constituţionale", a declarat George Băeşu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi