Şeful ISU Crişana a ieşit la pensie

Data actualizării: Data publicării:
pensionare Bas Ioan (1)

După mai bine de 30 de ani dedicaţi semenilor, generalul Ioan Baş a predat comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" şi s-a pensionat. A făcut-o în cadrul unei ceremonii care a avut loc în această dimineaţă la sediul instituţiei. La predarea drapelului de luptă a fost prezent şi medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

pensionare Bas Ioan (1)

"- Domnule ministru, vă predau comanda şi drapelul de luptă al unităţii!
- Am preluat comanda şi drapelul de luptă al unităţii!"

Acesta a fost momentul în care, oficial, generalul Ioan Baş a predat comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Bihor. O carieră de peste 30 de ani în domeniul salvării de vieţi, care a culminat cu preluarea conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă timp de un an şi jumătate în perioada 2012-2013.

"Cariera mea de peste 31 de ani s-a săvârşit în această unitate. De la soldat la general, de la servant la inspector general, am ocupat într-o ordine naturală, aş spune eu, toate ierarhiile militare", spune generalul Ioan Baş, fostul şef al ISU Crişana.

pensionare Bas Ioan (2)

Oficialităţile prezente la ceremonie i-au urat lui Ioan Baş o pensie activă, în care să ajute actuala conducere a ISU Crişana.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: "O pensie în care să nu stea liniştit, în sensul în care să spună nu am nimic de făcut. Nu! Eu sper că întotdeauna va avea ceva de făcut şi ceva de construit mai departe alături de noi."

Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor: "Vreau să vă spun că am fost destul de supărat în momentul în care domnul general mi-a spus că a depus toate diligenţele pentru retragerea la pensie."

În locul lui Ioan Baş a fost împuternicit colonelul Mihai Caba, fostul prim adjunct al ISU Crişana.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă | Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri