Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea acuză: „Negocierile PNL-UDMR, blocate de maghiari!" 

Data publicării:
BETA bodea si odon

Senatorul PNL Cristian Bodea susţine că vinovatul pentru prelungirea negocierilor dintre liberali şi liderii UDMR este Odon Szabo, care ar fi dorit să forţeze discuţiile cu cereri „radical-naţionaliste": o centură a Oradei care să treacă prin Paleu sau angajarea de etnici maghiari în funcţii de conducere în administraţie.

„Legea nu permite să se angajeze pe criterii etnice. Or, domnul Odon ţine să pozeze în asta, în marele apărător al naţionalismului maghiar, dar nu e sănătos. Noi trebuie să ne înţelegem nu să facem ură între români şi maghiari, pentru că dăm afară pe unii ca să angajăm pe alţii. A fost un şoc pentru noi că am auzit că cere", susţine Bodea.

Preşedintele executiv al UDMR, Odon Szabo, nu a dorit să comenteze acuzaţiile lansate de Bodea. A amintit însă de decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care l-a condamnat pe senatorul bihorean după ce a făcut mai multe afirmaţii discriminatorii la adresa comunităţii maghiare.

"Domnul Bodea cântă după ureche. Nu a văzut documentul, nu ştie ce este în el, a auzit... poate fi un Elena Udrea de Bihor. Nu mi se pare corect ca o persoană care este dovedită prin decizie pe care nu a atacat-o că a discriminat comunitatea maghiară să-mi dea lecţii cum trebuie eu să am grijă să-mi reprezint propria comunitate."

De aproximativ trei luni liderii liberali şi cei ai UDMR negociază condiţiile în care ar putea fi încheiat un pact pentru a forma majorităţi atât în consiliul local orădean, cât şi în forul judeţean.

Reporteri: Adrian Ciucuriţă, Laura Breb
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri