Sari la conținut

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea: "Guvernul Ponta 3, o povară din cauza aparatului supradimensionat"

Aprobat, dar supradimensionat şi ineficient. Aşa caracterizează senatorul PNL actualul Guvern. Împăţirea făcută de PSD cu UDMR şi cu ceilalţi parteneri de guvernare pentru cele 25 de ministere în opinia lui Cristian Bodea nu devedeşte altceva decat promovarea clientelismului de partid. Limitarea aparatului Guvernului la doar 10 ministere ar fi dus la o importantă reducere a cheltuielilor.

„Din aceşti bani economisiţi, prin desfiinţarea acestor posturi de miniştri şi celorlalte zeci de posturi de politruci, Guvernul putea să mărească alocaţia copiilor la 100 de lei", crede Cristian Bodea, senator PNL.

Asta în condiţiile în care nivelul de trai al românilor este din ce în ce mai scăzut, iar economia ţării încearcă să îşi revină, adaugă senatorul.

„În ciuda noului Guvern, cosmetizat cu parfumuri de import contrafăcute, economia României tot pute. Pentru că România este în comă financiară (...) în ciuda minciunilor socialiste."

Şi ca măsuri de redresare, liberalii vin cu soluţii... liberale: neimpozitarea profitului reinvestit, reducerea CAS cu 5%, dar şi cu măsuri socialiste: creşterea salariului minim până la o mie de lei şi a alocaţiei şcolare până la 100 de lei.

reporter: Laura Breb
operator: Gabor Szilagyi