Sentinţă definitivă: omul de afaceri orădean Ion Govoreanu, trei ani şi jumătate de închisoare

Data publicării:
govoreanu

În dosarul "Zahărul" poliţiştii antifraudă din Bihor l-au investigat pe Ion Govoreanu sub acuzaţia că în anii 2004 şi 2005 ar fi vândut zahăr neprelucrat, importat cu taxe diminuate. În acte s-a specificat însă că produsul importat urma să fie prelucrat pentru a fi transformat în „Zaharom”, zahăr cu aromă de vanilie ori cu cacao.

În 2005, funcţionarii Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor au observat manevrele, iar pe fir au intrat procurorii DIICOT Bihor. Cinci ani mai târziu, cercetările au fost preluate de Parchetul Bihor şi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Ion Govoreanu a fost trimis în judecată în martie 2013, iar în iunie 2014 era condamnat de judecătorii Tribunalului Bihor la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune cu un prejudiciu de 1,4 milioane de lei. Omul de afaceri a atacat decizia la Curtea de Apel din Oradea, dar magistraţii au decis că trebuie să facă închisoare.

Afaceristul orădean mai este judecat de Tribunalul Bihor într-un dosar al DNA, în care este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. În 2011, Govoreanu a fost arestat la cererea procurorilor anticorupţie, dar a fost pus apoi în libertate.

Reporter: Gabriel Bonaciu

Editor web: Adrian Laboş


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri