Servicii de "igienă" pentru steaguri

Data publicării:
stirea 206 20steaguri-54305

"Chiar arată dezgustător", "Mult, mult praf pe ele, foarte, foarte murdare." În câteva cuvinte, orădenii au descris majoritatea steagurilor care flutură pe străzile şi pe instituţiile publice din oraş. În culorile naţionale, cu stelele Uniunii Europene ori purtând însemnele heraldice ale Oradei, drapelele au capitulat in fata traficului intens şi a condiţiilor meteo. Multe s-au transformat în bucăţi sfâşiate de material. Aşa că autorităţile au luat măsuri.

Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea

"Intentionam sa facem o achizitie pentru steaguri ca o firma care va participa la o licitatie, timp de un an va trebui sa intretina aceste steaguri vorbim de spalat, calcat si montarea lor înapoi." Operatiuni care costa:"Cinci lei, sase lei împreuna cu tot pe bucata adica spalat, calcat oi reparat daca e cazul" explica Iuliana Chelu, proprietara unui atelier de confecţionare a drapelelor.

Bugetul alocat de Primarie pentru acest serviciu este de 25 de mii de lei, timp de un an. Pe lânga steagurile care vor fi curatate, alte 450 nou-noute vor fi amplasate în oras. Specialiotii recomanda folosirea celor croite din materiale rezistente.

Iuliana Chelu, proprietarul unui atelier de confecţionare a drapelelor: "Acesta care e în mâna acum e din matase, saten, e o tesatura mai fina mai mult se foloseote pentru interior dar oi pentru exterior dar având acest luciu în fata opreote mai mult praful oi uleiul de la masini." Steagurile care împodobesc strazile din Oradea au fost cumparate în urma cu aproape 4 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri