Sari la conținut

Servicii secrete din Ungaria, invocate în dosarul Kiss. Un inculpat susține că un ofiţer al unei astfel de structuri i-a cerut să nu depună mărturie

Documentul depus în această dimineață la Curtea de Apel din Oradea a fost semnat de Laszlo Bojtor, cel care este acuzat că administra firme-paravan, prin care procurorii spun că erau spălați banii ce ajungeau la Alexandru Kiss și la o altă persoană. Bojtor afirmă că, pe când se afla la Budapesta, a fost contact telefonic de o persoană ce s-a prezentat ca angajat al serviciului de siguranță Maghiar. Acesta i-ar fi cerut să nu depună mărturie contra lui Alexandru Kiss, despre care a precizat că ar trebui judecat în Ungaria.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor a negat orice implicare:

"- Este adevărat că ați încercat să influențați martorii prin ofițeri de siguranță ai statului maghiar?
- Eu cred că asta nu crede nici cel care a afirmat."

"Am citit de trei ori hârtia. În ea, acel individ care depune hârtia nu face nici o referire că s-ar fi încercat vreo influențare din partea domnului Kiss, nici un moment nu susține acest lucru. Susține că o anumită persoană l-a contactat, dar nu ca trimisă de Kiss", susţine Răzvan Doseanu, avocatul lui Alexandru Kiss.

"Pentru nimic nu sunt și nu mă simt vinovat. Niciodată nu am făcut nici un prejudiciu pentru nimeni și nici nu am această intenție", susţine Kiss.

Din acest motiv, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor a solicitat înlăturarea controlul judiciar dispusă de Tribunalul Bihor. În schimb, DNA a cerut arestarea lui Alexandru Kiss.

Avocatul Răzvan Doseanu a replicat imediat: "Acuzarea s-a răzgândit în două zile. Dacă acum câteva zile cerea și arestarea domnului Kiss și a domnului Rus, considerând că sunt periculoși, acum în două zile s-au răzgândit: au considerat dintr-o dată că numai unul este periculos, poate se răzgândesc și în ce îl privește pe domnul Kiss."

Ca să studieze noile acte depuse, instanța a amânat pronunțarea unei sentințe pe mâine. Alexandru Kiss este cercetat de DNA Oradea într-un dosar unde este acuzat că a provocat o pagubă De peste 4 milioane de euro prin spălare de bani, trafic de influență, abuz în serviciu și luare de mită.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă