Sari la conținut

Serviciul Paşapoarte Bihor renunţă la ghişeul mobil în trei oraşe

Serviciul Public Comunitar pentru Evidența Pașapoartelor din subordinea Prefecturii Bihor a renunţat ghişeele mobile care erau trimise în trei din cinci oraşe ale judeţului. Motivul îl reprezintă numărul foarte mic de solicitări adresate ghişeelor din Valea lui Mihai, Salonta şi Aleşd.

Ghişeele mobile au fost introduse în ultimii ani pentru a veni în ajutorul locuitorilor din Beiuș, Marghita, Aleșd, Valea lui Mihai și Salonta.

„Existau multiple solicitări din partea cetățenilor din acele localități iar capacitatea instituției de a realiza demersul precum și politica orientată către cetățean s-a concretizat astfel în deplasări lunare/săptămânale în cele 5 puncte din județ”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Bihor.

Însă, în ultima vreme funcţionarii au observat o scădere drastică a numărului de solicitări în 3 din cele 5 puncte din județ: Valea lui Mihai, Salonta și Aleșd.

„Astfel, întrucât scopul pentru care a fost implementată acțiunea nu mai subzistă pentru cele 3 localități, nemaifiind justificată deplasarea, s-a decis suspendarea pentru perioadă nedeterminată a activității ghișeelor de la Valea lui Mihai, Salonta și Aleșd”, au transmis reprezentanţii Prefecturii.

În schimb, au fost păstrate ghişeele mobile din Beiuș și Marghita. Acestea din urmă se află la o distanță de peste 60 de kilometri, dublu față de restul punctelor.

„Pașapoartele solicitate până la aceasta dată prin intermediul ghișeelor mobile a căror activitate urmează a fi suspendată vor fi ridicate de la sediul din Oradea – Str. Dunărea, nr.2 – sau va fi solicitată expedierea prin Poșta Română la domiciliu”, se arată în comunicat.

Editor web: Adrian Laboş