Sfatul dascălilor pentru părinţi: cumpăraţi rechizite după începerea şcolii!

Data actualizării: Data publicării:
rechizite

Mai sunt două săptămâni până la începerea noului an școlar, iar părinții au început lungile plimbări printre raioanele cu rechizite. De la radiere şi creioane colorate, până la caiete și ghiozdane, trebuie să aleagă în funcție de preț și calitate. Cele mai mari cheltuieli le vor avea cei care au copii în clasele primare, dar și părinţii elevilor de liceu, nevoiți să cumpere manualele.

Dacă elevii se bucură la gândul că își vor revedea colegii în scurt timp, părinții îşi fac calcule financiare înainte de începerea școlii. De la rechizite până la haine, trebuie să achite câteva sute de lei.

"În magazine găsim zeci de modele de ghiozdane din diverse materiale și de diferite dimensiuni. Prețul unuia pornește de la 10 lei și poate să ajungă la aproape 300 de lei, cum este cazul acestui ghiozdan. Cele mai scumpe sunt cele cu personaje din desene animate", a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

Pentru copiii care vor păși în clasa pregătitoare, de exemplu, ghiozdanul ar trebui să conțină două caiete tip 1, două caiete de matematică, unul de desen, etichete şi coperţi, penar, plastilină, acuarele, creioane colorate şi stilou.

În funcție de anul de studiu, la acestea se pot adăuga caiete dictando, de geografie, biologie și muzică, o serie de atlase, dar și alte accesorii.

"Și la raionul de accesorii oferta este diversificată, așa că părinții au de unde să aleagă. Găsim aici creioane, pixuri, creioane colorate, carioci, truse geometrice, radiere, până și hărți, dar și alte obiecte necesare copiilor în noul an școlar."

Prețurile în magazine sunt pentru toate buzunarele, mai ales că e perioada promoţiilor. De regulă, precizează reprezentanții magazinelor, părinții se înghesuie în ultimele zile, iar unii chiar după începerea școlii. Ultima variantă, adică aceea de a cumpăra rechizitele după întâlnirea cu dascălii, este cea recomandată.

"Le recomand ca la clasele pregătitoare până la clasa a IV-a să nu cumpere prea multe rechizite, având în vedere că dânșii vor avea întâlnire cu cadrele didactice și le vor spune exact ce vor trebui să completeze în ghiozdan", a declarat Florian Hava, directorul şcolii "Dacia" din Oradea.

Noul an școlar va debuta pe 10 septembrie. În Bihor, peste 90.000 de copii vor lua loc în bănci.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri