Silueta, un angajament pe termen lung

Data publicării:
dieta

Invitată la Vocile Bihorului, medicul nutriţionist Oana Pop ne-a dezvăluit câteva dintre secretele unui stil de viaţă sănătos. Mesele echilibrate, mişcarea şi un somn odihnitor sunt trei dintre principalii factori care duc la o sănătate de invidiat şi o formă fizică pe măsură.

Kilogramele în plus sunt principala ţintă a celor care îşi doresc o siluetă de invidiat. Aceştia aleg de multe ori o cură de slăbire, care are efecte pe termen scurt. Nu este cea mai bună variantă, spun medicii nutriţionişti, care ne recomandă să avem o strategie pe termen lung.

„O cură de slăbire înseamnă să scoatem anumite alimente, este restrictivă, în timp ce o dietă ... şi chiar toată viaţa trebuie să avem un stil de viaţă sănătos”, a explicat dr. Oana Pop, medic specialist nutriţie.

Medicul Oana Pop ne-a explicat şi de ce zona abdominală este cea mai expusă la îngrăşare, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor.

„Riscurile pornesc intotdeauna de la nivel abdominal. Întotdeauna ne îngrăşăm de la nivel abdominal, pentru caă aici avem cele mai multe celule adipoase. Bineînţeles şla femei celulele adipoase apar şi în zona şoldurilor.”

Masa de dimineaţă ar trebui să devină un ritual în fiecare zi. Ea ar trebui să includă iaurt, fulgi de ovăz şi fructe. Masa de prânz nu ar trebui să includă ambele feluri de mâncare, supă şi felul doi, ci doar unul dintre ele, plus un desert. Cu toate acestea, aşa numitele alimente nesănătoase, cum ar fi cartofii prăjiţi, nu ar trebui ocolite complet, ci consumate doar ocazional, spune medicul Oana Pop.

„Ocazional avem voie. Pentru că ocazional avem voie să mâncăm tot ceea ce ne place. Dacă respectăm reguli stricte ajungem în cealaltă parte, în care suntem nişte oameni depresivi, ceea ce nu e indicat, nu asta trebuie să facem.

Următoarea emisiune "Vocile Bihorului" pe teme de nutriţie cu medicul Oana Pop va avea ca temă obezitatea. România este una dintre ţările cel mai afectate de acest flagel din Uniunea Europeană.

Redactor: Bogdan Băcilă>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri