Simularea evaluării naţionale, ziua a doua. Elevii de clasa a VIII-a şi-au verificat cunoştinţele la matematică

Data publicării:
simulare matematica 190214

Simularea evaluării naţionale a decurs după protocolul examenului propriu zis din vară: elevii şi-au ocupat locurile până la ora 8.30, iar la ora 9 au primit subiectele. Exact ca la proba de limba română, de marţi, au avut la dispoziţie două ore ca să le rezolve.

Chiar dacă este doar o simulare a evaluării naţionale, tinerii ştiu că îşi pot verifica nivelul de pregătire. Faptul că nota de la examenele de final de gimnaziu va conta în proporţie de 75% la admiterea în liceu face ca testele de acum să fie tratate cu toată seriozitatea.

"Doar 25% din mediile din gimnaziu vor conta. Am luptat mai mult pentru medii şi acum trebuie să lupt pentru examen mai mult", a observat Cristian Lipovan, elev în clasa a VIII-a.

Profesorii spun că au început deja pregătirea pentru evaluarea naţională.

"De la începutul anului noi am făcut pregătiri suplimentare cu elevii nu numai cu cei de clasa a VIII-a, dar şi cu cei de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a. Urmărim subiectele de evaluare naţională care se dau în anii anteriori", susține Diana Curilă, profesor de matematică la şcoala Generală Dacia.

Lucrările de la simularea naţională vor fi corectate în mai multe centre din judeţ. Notele vor fi afişate pe data de 7 martie, însă nu vor fi trecute în cataloage. În Bihor 5300 de elevi de clasa a VIII-a participă la simularea evaluării naţionale.

reporter: Edina Szomoru
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri