Sari la conținut

Site-ul IŞJ Bihor, spart de un hacker de 17 ani

Un puşti de 17 ani le-a dat mai marilor din Educaţie o lecţie de securitate. A spart site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi le-a lăsat un avertisment: "Securizaţi-vă site-ul!". Pagina de net a fost deblocată de IT-iştii instituţiei.

isj-bihor-hackat-650x435

foto: bihon.ro

În mesajul afişat pe pagina de start a site-ului IŞJ Bihor, hackerul supranumit D3V1x îşi cerea scuze, dar avertiza că problemele de securitate nu trebuie ignorate. De asemenea, hackerul a transmis informaticienilor Inspectoratului Şcolar că va face acest lucru ori de câte ori va sesiza vulnerabilităţi ale sistemului.

De cealaltă parte, reprezentanţii ISJ Bihor spun că problema a fost remediată prompt şi că această acţiune nu a pus în pericol date cu caracter personal ale elevilor. De altfel, singura modificare adusa site-ului s-a limitat la pagina de start, care a afisat fotografia unui individ care poarta masca si un mesaj din partea hackerului.

Contactat de presa locală, acesta susţine că are 17 ani şi că nu va ezita să atace şi alte site-uri ale unor instituţii publice din România cu probleme de securitate.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă